World GP Bike Legends op Silverstone Classic 2019

De met sterren bezaaide Wereld GP Bike Legends zal weer van kracht zijn tijdens de Silverstone Classic van deze zomer (26-28 juli), als frontman van een uitgebreide motorshowcase op ‘s werelds grootste festival voor klassieke motorraces.

Met meerdere wereldkampioenen zoals Wayne Gardner (AUS), Freddie Spencer (VS) en Raymond Roche (FRA), is de aanwezigheid van World GP Bike Legends een grote trekpleister geworden op recente klassiekers en hun welkome terugkeer voor het vierde achtereenvolgende jaar is zeker om weer een enorme publiekstrekker te worden. Des te meer omdat World GP Bike Legends zal helpen om een ​​geweldige nieuwe motorzone, MotoWorld, een schijnwerper te geven op de wereld van motorfietsen met een toewijding aan de ontwikkeling van motorinhoud door middel van dit opwindende nieuwe gezamenlijke initiatief met de organisatoren van de Classic .

Bezoekers zullen opnieuw worden getrakteerd op het verbluffende schouwspel van enkele van de mooiste ogende – en klinkende – racemotoren die over het volledige Grand Circuit knallen, bereden door enkele van de topnamen uit de sport uit vervlogen tijden. Bovendien kunnen fans hun helden ontmoeten met handtekeningen en fotosessies tussen de dramatische trackdemo’s door.

“Er zal het traditionele warme welkom zijn voor motorrijders”, beloofde Gardner, wiens onwaarschijnlijke levensverhaal van een crossmotor van 5 dollar tot de titel van het 500cc-wereldkampioenschap in 1987 onlangs is verfilmd. “We houden er altijd van om indruk te maken, te inspireren en te entertainen op geweldige locaties zoals Silverstone – dus het is geweldig om voor het vierde jaar op rij terug te zijn op de ongelooflijke Classic-affiche.”

In de rij staan ​​op de grid…

Om de aantrekkingskracht van de Classic op motorfans te vergroten, zullen World GP Bike Legends samen met een aantal andere opmerkelijke tweewielige attracties plaatsvinden in de geheel nieuwe MotoWorld van het evenement.

Gelegen in het hart van het enorme festival, zal MotoWorld ook de thuisbasis zijn van een opwindende nieuwe Ride Live-functie waar deelnemende motorfabrikanten worden uitgenodigd om bezoekers een niet te missen kans te bieden om hun nieuwste showroommodellen te testen. De introductie volgt op de succesvolle lancering van een soortgelijk Drive Live-initiatief voor autofabrikanten tijdens de recordbrekende Classic van afgelopen zomer.

Ook bevestigd voor de nieuwe fietszone is vertegenwoordiging van DirtQuakehet flat-track motorfestival dat van 9 tot 10 augustus plaatsvindt in het Arlington Stadium nabij Eastbourne.

“Op veler verzoek hebben we het motorfietselement jaar na jaar zien toenemen bij de Classic – met als resultaat dat we het nu een goed thuis geven in onze steeds groter wordende tentoonstellingsgebieden”, legt Nick Wigley, CEO van Silverstone Classic, uit.

“Het idee is dat Ride Live liefhebbers een fantastische kans biedt om enkele van hun droommachines te ervaren, terwijl de terugkeer van World GP Bike Legends een enorm populaire attractie zal zijn. Veel van deze rijders vertegenwoordigen een gouden tijdperk voor de sport toen de motorfietsen meedogenloos waren en de ‘legendes’ echte helden waren.”

Of het nu fans van twee of vier wielen zijn, iedereen die de Classic van deze zomer bijwoont, is verzekerd van drie dagen ongeëvenaard retro-racespektakel, versterkt door leuk familie-entertainment.

Naast onbeperkte toegang tot beide racepaddocks plus tribunes langs het circuit, bieden tickets ook toegang tot de meeste kermisattracties, infield-attracties, interactieve activiteiten en amusement voor alle leeftijden. Ook inbegrepen zijn de suggestief levendige livemuziekconcerten op zowel vrijdag- als zaterdagavond, dit jaar ter ere van de 50e verjaardag van het baanbrekende Woodstock-festival in 1969.

Volledige details van alle tickets (die vooraf moeten worden gekocht) – evenals hospitality-pakketten en festivalcamping in het weekend – zijn te vinden op de officiële www.silverstoneclassic.com website.

Bron: Silverstone Classic

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Iwimoto.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart